20 juli 2023

Een vitale bodem met Soil Active Basic

De vitaliteit van de bodem is heel belangrijk en wordt met de huidige ontwikkelingen in de tuinbouw steeds belangrijker. Om die reden kijkt Van Iperen continu naar het verbeteren en optimaliseren van het assortiment op dit gebied.
In samenwerking met Poortershaven is de Soil Active Basic tot stand gekomen. Het is een bestaand product maar de receptuur en korrelgrootte zijn geoptimaliseerd voor de tuinbouw.

De Soil Active Basic is een hoogwaardige bodemverbeteraar en bestaat uit de volgende ingrediënten:

Diabas
Diabas is een oergesteentemineraal. Er zitten enorm veel mineralen in zoals calcium en ijzer, maar ook sporenelementen zoals mangaan, cobalt en selenium. Ook heeft het net als lavameel een zeer hoog silicium gehalte.

Leonardiet
Dit bevat humus- en fulvinezuren. Deze stoffen stimuleren het bodemleven, maken voedingsstoffen in de bodem vrij en door het aanwezige koolstof vergroot je het vochthoudend vermogen van de bodem. Daarnaast heeft het een positief effect op de wortelontwikkeling.

Bentoniet
Dit is een kleimineraal die het vochthoudend vermogen van de bodem sterk vergroot. Ook zorgt dit kleimineraal dat het klei-humuscomplex (CEC) van uw bodem vergroot wordt.

Cacaodoppen
Zorgt voor een mooie korrel, levert organische stof en verbeterd daarmee de structuur en het vochtvasthoudend vermogen van de bodem.

 

Unieke punten Soil Active Basic
1. Houdt uw leidingen schoon door het toevoegen van humus- en fulvinezuren via deze korrel in plaats van vloeibaar.
2. Minimale stofvorming van de leonardiet omdat deze geperst is in een korrel.
3. Verhoudingen van diabaas, leonardiet en bentoniet in de Soil Active Basic zijn afgestemd op de gewenste dosering. Voordeel hiervan is dat er maar 1 keer gestrooid hoeft te worden en dan alles wordt aangeboden!
4. Verhoog het CEC gehalte van uw bodem, tevens wordt er gefocust op calcium met het aandeel calcium in de diabaas (5% CaO)
5. Breng een grote diversiteit aan sporenelementen in die essentieel zijn voor uw plant maar niet standaard in het bemestingsprogramma worden meegegeven!