02 april 2024

Insectenbestrijding

Stammoeders van roze appelluis zijn nu regelmatig te vinden. Ook appelgrasluis zien we nu bij appel en peer. Daarnaast zijn binnenkort ook larven van de groene appelwants actief. Veel telers hebben al een behandeling met Teppeki uitgevoerd. Controleer of bladluizen en/of wantsen aanwezig zijn.

Qua middelenkeuze zijn er drie opties. Teppeki bij appel is nog een optie. Op bloeiende gewassen mag Teppeki alleen na zonsondergang en voor zonsopkomst worden toegepast. Een uitvloeier is alleen nodig bij een solobehandeling van Teppeki. Als ook groene appelwants voorkomt, is ons advies Gazelle of Sivanto Prime in te zetten. Gazelle en Sivanto Prime hebben beperkingen op het etiket. Zie hiervoor onze digitale Fruitgids 2024.

Teppeki  0,14 kg/ha  (+ uitvloeier)
Gazelle 0,206 kg/ha       (+ uitvloeier)
Sivanto Prime 0,40 – 0,60 ltr/ha

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.