30 april 2019

Perenbladvlo – Movento

Op dit moment zien we dat de situatie van perenbladvlo wat is verbeterd ten opzichte van vorige week. Dit komt mede door de regen en het wat koudere weer, waardoor de ontwikkeling wat langzamer gaat. Op dit moment zien we vooral veel oudere larven, springers en de eerste geel/oranje eitjes van de eerste generatie. Mancozeb kan in deze fase helpen de eitjes te bestrijden. Houd vooral de kleur van de eitjes goed in de gaten om het juiste moment voor inzet van Movento te bepalen. Movento heeft wat tijd nodig om opgenomen te worden, de bespuiting moet daarom worden uitgevoerd net voor de eerste larfjes uit komen. Spuit Movento met veel water en onder groeizame omstandigheden om de opname te bevorderen.

Sinds dit jaar hebben we ook de beschikking over de nieuwe formulering van de werkzame stof van Movento: Batavia. De voorwaarden voor toepassing zijn in grote lijnen gelijk aan die van Movento. Doordat de formulering van dit product anders is, zijn de driftreducerende eisen echter veel minder streng. Dit jaar mag Movento nog worden ingezet onder de oude etiketvoorwaarden, vanaf volgend seizoen zal de inzet van Movento voor veel telers lastig worden in verband met zware driftreducerende eisen.

Tridex 2,00 kg/ha
Movento 1,00 ltr/ha
Batavia 1,80 ltr/ha

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.