Onderzoek naar bankerplanten in biologische tripsbestrijding

Afbeelding Onderzoek naar bankerplanten in biologische tripsbestrijding

Onze praktijkgericht onderzoekers zijn constant opzoek naar effectieve alternatieve manieren van gewasbescherming. Op deze manier zijn we voorbereid op een toekomst waarin we steeds minder chemische middelen mogen en willen gebruiken. In deze onderzoeken werken we geregeld samen met verschillende leveranciers om onze kennis en kunde te combineren.

In onderstaande video vertelt praktijkgericht onderzoeker Rick den Dekker samen met Maarten de Korte van Koppert over een lopend onderzoek dat vorig jaar in samenwerking met Adagro is opgezet. In dit onderzoek is lobularia als bankerplant in een perceel uien gezaaid. De biologische bestrijders huisvesten zich in de bankerplanten en verplaatsen zich naar de uien op het moment dat er daar tripsdruk is.

Meer weten over dit onderzoek, weten wat voor soort onderzoeken we nog meer doen of zelf een onderzoeksvraag aanleveren? Neem contact op met één van de specialisten.

Kennis & Nieuws

Gerelateerde berichten

Afbeelding Vroegboekactie De Groene Vlieg
Nieuws

Vroegboekactie De Groene Vlieg

De Groene Vlieg heeft besloten dat er aankomend seizoen opnieuw gewerkt zal worden met een vroegboekactie.

Afbeelding Proeven doen met direct resultaat voor de praktijk
Klantverhaal

Proeven doen met direct resultaat voor de praktijk

Het team van praktijkgerichte onderzoekers is constant op zoek naar de meest effectieve manier om uw gewassen sterk en gezond te laten groeien. Of het nu gaat om de toepassing van biostimulanten of een alternatief gewasbeschermingsmiddel. Een aantal van deze proeven worden op proefvelden uitgevoerd, maar er liggen ook proeven bij akkerbouwers op hun perceel. De resultaten van de proeven zijn direct toepasbaar in de praktijk.

Afbeelding In de klei of in het zand
Klantverhaal

In de klei of in het zand

Inmiddels worden er ook proeven gedaan met fertigatie in de uien en in de lelies. Arjan: “Je ziet dat de samenwerking tussen Agrowin en Van Iperen zich steeds meer uitbreidt. Was het in het verleden vooral rundveehouderij en grasland, nu doen we ook steeds meer samen op het gebied van akkerbouw. Dat komt ook doordat teelten verschuiven naar het oosten van het land. Dat gaat vooral om de uien.