Nieuwe formule Hortispoor IJzer Duo

Afbeelding Nieuwe formule Hortispoor IJzer Duo
6 juni 2024

Het IJzer Duo product uit de Hortispoorlijn heeft vanaf heden een nieuwe formule. De huidige grondstof, HBED 7%, wordt niet meer geproduceerd. Daarvoor in de plaats zal nu HBED 6% aan het product worden toegevoegd. Dit heeft als gevolg dat het ijzerpercentage van Hortispoor IJzer Duo wordt verlaagd van 6,6% naar 6,0%. Een voordeel hiervan is dat de nieuwe formulering gemakkelijker oplost.

De dosering zal iets omhoog moeten om dezelfde hoeveel ijzer mee te geven aan het gewas:

1 kg Hortispoor IJzer Duo 6,6% wordt 1,1 kg Hortispoor IJzer Duo 6,0%. Om dit te compenseren zal de prijs van het product omlaag gaan. Neem bij vragen contact op met uw specialist.

Meer weten over de verschillende manieren van ijzers toedienen? Lees dit artikel.

Kennis & Nieuws

Gerelateerde berichten

Afbeelding Twee vliegen in รฉรฉn klap met polyfosfaten
Technische achtergrond

Twee vliegen in รฉรฉn klap met polyfosfaten

Fosfaat is terug te vinden in alle bemestingsschemaโ€™s. Het is namelijk een essentieel element voor bijvoorbeeld het fotosyntheseproces waarbij ATP (adenosinetrifosfaat) nodig is om energie vast te leggen en door de plant te transporteren. Gebruikelijk is om fosfaat toe te dienen in de vorm van ortho-fosfaten. Deze zitten bijvoorbeeld in mono-kalifosfaat, mono-ammoniumfosfaat of fosforzuur.

Afbeelding Een dag op pad met Henk van Gurp
Medewerkersverhaal

Een dag op pad met Henk van Gurp

Er zijn vele verschillende manieren waarop onze tuinbouwspecialisten u kunnen ondersteunen in de teelt. Iedere collega doet dat vanuit zijn eigen specialisme, op zijn eigen manier. Deze week gaan we op pad met Henk van Gurp, Technisch Specialist bemesting en biostimulanten om te zien hoe hij zijn klanten ondersteunt.

Afbeelding Gebreksverschijnselen
Technische achtergrond

Gebreksverschijnselen

Voor een gezond gewas is de juiste voeding essentieel. Alle elementen zijn onmisbaar en dienen in precies de juiste hoeveelheid aanwezig te zijn. Het is daarom belangrijk dat u gebreksverschijnselen signaleert zodat u tijdig kunt bijsturen.