U bent hier: Home > Groenvoorziening >
Gewasbescherming speelt een voorname rol bij groenvoorziening. Wij hebben veel kennis van middelen en toepassingsmethoden in huis. Hiermee kunnen wij uw groen onkruidvrij en gezond houden. Daarnaast hebben wij inzicht in ziekten en plagen. U vindt bij ons onkruidbestrijdingsmiddelen voor verhardingen, beplantingen en grasvegetaties (sportvelden) en middelen om ziekten tegen te gaan. Wij bieden ook milieuvriendelijke gewasbescherming. Die kunnen wij op een doeltreffende manier inzetten tegen insectenplagen en schimmels. Wij geven u graag advies voor het beste resultaat. Al onze gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten door het CTGB en voldoen aan de strengste eisen.
Van Iperen is specialist in de biologische plaagbestrijding in de professionele teelt, openbaar groen, sportvelden en golfbanen. Met natuurlijke vijanden kunnen we steeds meer plaaginsecten effectief bestrijden. Hierdoor zijn problemen met de taxuskever, emelten en engerlingen goed beheersbaar. En u draagt met biologische gewasbescherming bij aan milieuvriendelijk ondernemen. De natuurlijke vijand houdt zichzelf in stand door zich te voeden en te vermenigvuldigen. Met onze begeleiding en producten bereikt u een optimaal resultaat.
Lees meer over onze biologische plaagbestrijdingsmiddelen
De eikenprocessierups komt voor op verschillende soorten eiken, maar zit bij voorkeur het liefst in de zomereik omdat deze als eerste uit de knop komt en dat is voedsel voor de rups. Vanaf het moment dat de ei pakketten uitkomen en er nog geen blad aan de boom zit, kan er bestreden worden met insect-parasitaire nematoden. Deze nematoden spuiten we in de bomen, de nematoden kruipen de rupsen binnen en maken zo de eikenprocessierups ziek.
Bestrijding eikenprocessierups
U kunt hier meer lezen over de bestrijding van de eikenprocessierups of neem contact met ons op voor een advies op maat.
De gewasbeschermingsmonitor is verplicht voor iedereen die professionele gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Die regel geldt ook buiten de landbouw. In de monitor vermeldt u de daadwerkelijk gebruikte gewasbeschermingsmiddelen gedurende het seizoen. U moet de monitor binnen twee maanden na de laatste bestrijding afronden. Het idee achter de monitor is dat u beslissingen over de te nemen maatregelen beter kunt onderbouwen. De registratie geeft u meer inzicht. Daarnaast kunnen toezichthouders met de monitor beter controleren op naleving van de beginselen voor geïntegreerde gewasbescherming. De overheid heeft er bewust voor gekozen om de monitor vormvrij te houden.