Bijbemesting (winter)granen: wordt het een jaar van hoge tarweopbrengsten?

Afbeelding Bijbemesting (winter)granen: wordt het een jaar van hoge tarweopbrengsten?

Op veel percelen is na de basisbemesting drijfmest uitgereden onder prachtige omstandigheden. Hierdoor zien we dit jaar nauwelijks sporen van het uitrijden. Ook heeft het als voordeel dat deze percelen over voldoende stikstof beschikken om de lengtegroei te kunnen volbrengen. Ook de percelen die de volledige bemesting met NTS/Urean hebben gekregen aan de basis, profiteren nu van een goed stikstofaanbod.

Voor percelen die na de basisbemesting nog geen tweede bemesting hebben gehad, is het nu zaak deze voor de verwachte regen van komende week aan te vullen tot minimaal 200 kg N, mits die ruimte op uw bedrijf aanwezig is. Voor klanten die deze ruimte niet hebben, kan bijbemesten via het blad een alternatief zijn om de N-ruimte zo efficiƫnt mogelijk in te zetten. Powerleaf Stikstof Plus is hiervoor een ideale bladmeststof. Vraag uw adviseur naar de juiste strategie.

Afbeelding Bijbemesting (winter)granen: wordt het een jaar van hoge tarweopbrengsten?

Powerleaf Stikstof plus

Powerleaf Stikstof plus is een complexe bladmeststof met zachte stikstofvormen, aminozuren, lignosulfonaten, magnesium en zwavel. Daardoor is het de ideale stikstof bladmeststof voor uw gewas. De zachte en zuivere stikstofvorm combineert dat met een hoge opname en efficiƫntie. 33% van de stikstof is in slow-release vorm aanwezig.

Zachte en efficiƫnte stikstofbron.

Snelle werking Ʃn duurwerking (slow release vorm).

Te combineren met fungicidebespuitingen.

Weinig liters per ha. te doseren.

Gezien het aantal uren zonlicht  tot nu toe, kan het voor de wintergranen in potentie een topopbrengst worden. Het gewas heeft door het vele licht veel voedingsstoffen en energie op kunnen bouwen — zeker op de vroeg gezaaide percelen (voor 1 november). Daarnaast is de schimmeldruk tot nu toe laag. Hoewel het weersverloop (regenhoeveelheid) in mei en tijdens de afrijping nog heel veel kan bepalen, is dit wel iets om mee te nemen in het bepalen van de hoogte van uw totale N-gift.

Afbeelding Bijbemesting (winter)granen: wordt het een jaar van hoge tarweopbrengsten?

De juiste strategie voor uw bedrijf?

Neem contact op met ƩƩn van onze adviseurs.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Kennis & Nieuws

Gerelateerde berichten

Afbeelding Slimmer bemesten met stikstof om de kans op verliezen zo klein mogelijk te maken
Technische achtergrond Bemesting

Slimmer bemesten met stikstof om de kans op verliezen zo klein mogelijk te maken

Wij werken volgends de 5 J- methode: juiste meststof, juiste hoeveelheid, juiste moment, juiste methode en het juiste advies. Onze adviseurs staan u graag bij met de laatste J; het juiste advies.

Afbeelding Stikstofbindende bacteriƫn
Technische achtergrond Bemesting

Stikstofbindende bacteriƫn

Verminderde stikstofruimte op uw mineralenbalans o.a. als gevolg aanwijzing NV-gebied? Gebruik groene stikstof, deze telt niet mee op uw balans!

Afbeelding Startgranulaat in aardappelen voor een hoger knolaantal en een betere schilkwaliteit
Technische achtergrond Bemesting

Startgranulaat in aardappelen voor een hoger knolaantal en een betere schilkwaliteit

Het  product heeft een positief effect op knolaantal laten zien. Mede door de toegevoegde aminozuren, humuszuren en de bacteriĆ«n zien we ook een positief effect op de schilkwaliteit. Deze toevoegingen voorkomen vastlegging van fosfaat in de bodem, ze maken bodemgebonden fosfaat plantbeschikbaar, stimuleren wortelgroei en leggen ook nog stikstof uit de lucht vast in de bodem die beschikbaar komt voor het gewas. EfficiĆ«nte fosfaatbemesting: Met de microgranulaatmeststof Powerstart Dukono wordt een efficiĆ«nte inzet van fosfaatbemesting gerealiseerd door gebruik te maken van een orthofosfaat dat voor 95% oplosbaar is in water. Door de toegepaste PTC technologie wordt snelle vastlegging van fosfaat aan calcium, ijzer of aluminium voorkomen. In combinatie met een microgranulering  kan deze meststof dichtbij de plantenwortels worden toegediend, waardoor de jonge wortels direct over opneembaar fosfaat beschikken. Dit geeft een boost aan de wortellengtegroei vanwege de hoge behoefte aan fosfaat bij jonge wortels.