RVO-koppeling organische meststoffen

Afbeelding RVO-koppeling organische meststoffen

Vanaf nu kunt u gegevens over organische meststoffen vanuit het RVO koppelen aan Mijn Iperen. Hiervoor dient u Van Iperen eenmalig te machtigen. Wanneer u dit heeft gedaan is het mogelijk om eenvoudig de mineralen en bijbehorende vervoersbewijzen van dierlijke mest, zuiveringsslib en compost in te zien in Mijn Iperen.

Wat zijn de voordelen van deze koppeling?

  • U kunt uw mineralen snel en volledig inzien (zowel de gekochte kunstmest bij Van Iperen als alle aangevoerde organische mest);
  • De gegevens over organische meststoffen worden rechtstreeks vanuit het RVO geïmporteerd;
  • Zowel u als uw vertegenwoordiger kunnen gemakkelijk en snel de beschikbare ruimte bekijken en berekenen.

Bekijk hier onze handleiding met stappenplan hoe u Van Iperen kunt machtigen bij het RVO.

Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Kennis & Nieuws

Gerelateerde berichten

Afbeelding AGL, NV-gebieden en bemestingsplan
Teeltactualiteit

AGL, NV-gebieden en bemestingsplan

Sinds dit jaar is elke landbouwer verplicht om bij RVO aanvullende gegevens over het mestgebruik aan te leveren. Dit moet voor 31 januari aangeleverd zijn op “mijnRVO”.

Afbeelding Uitrijregels mest – en kunstmest en fosfaatnormen
Technische achtergrond

Uitrijregels mest – en kunstmest en fosfaatnormen

Sinds 2023 zijn er regels voor het uitrijden van mest veranderd. Dit zijn regels over uitrijperioden voor strorijke mest, drijfmest en vloeibaar zuiveringsslib. Voor drijfmest en vloeibaar zuiveringsslib verandert de uitrijperiode niet wanneer het gaat om een vroege teelt.

Afbeelding NV-gebieden en bemestingsplan 2025
Nieuws

NV-gebieden en bemestingsplan 2025

In 2024 is voor het eerst gewerkt met lagere stikstofnormen voor Nutriënt-Verontreinigde gebieden, de NV-gebieden. In sommige gebieden in Nederland zit te veel stikstof en fosfaat in het water. De overheid noemt dit met nutriënten verontreinigde gebieden (NV-gebieden). In deze gebieden neemt de overheid extra maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren. Meer info is te lezen op de website NV-gebieden