Het telen van de toekomst – Mijn Scouting

Afbeelding Het telen van de toekomst – Mijn Scouting

Zoals we bij de vorige video over insectengaas al schreven begint groener werken bij een goede preventie. Op het moment dat er dan toch plagen in de kas komen, is het van belang dat deze goed gemonitord worden om zo snel en precies mogelijk in te kunnen grijpen. Dat monitoren kan heel gemakkelijk met Mijn Scouting. Na het intekenen van de kas kan je meteen starten met scouten. Er volgt een duidelijk overzicht van de plagen in de kas en hoe deze zich verhouden tot bijvoorbeeld vorige jaren en wat er te verwachten is. Op deze manier kunt u op tijd ingrijpen en is het mogelijk om groener te werken.

Teeltspecialist Anne van der Heijden van Van der Voort Potplanten vertelt samen met Herman Vermeer over de ervaringen met de applicatie.

Benieuwd naar de visie van onze productmanagers en naar de andere manieren om te vergroenen? Lees meer op  deze pagina, vul onderstaand formulier in of vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.

Afbeelding Het telen van de toekomst – Mijn Scouting

Onze productmanagers beantwoorden al uw vragen

Neem contact op met onze productmanagers.

Aanvraag adviesgesprek

Vergroenen in de tuinbouw

Afbeelding

Kennis & Nieuws

Gerelateerde berichten

Afbeelding Praktijkgericht onderzoek naar echte meeldauw
Medewerkersverhaal

Praktijkgericht onderzoek naar echte meeldauw

In dit artikel vertellen praktijkgericht onderzoekers Daan Zwinkels en Sacha Bakx meer over de ontwikkelingen van meeldauwbestrijding aan de hand van proeven.

Afbeelding Geïntegreerde aanpak gewasbescherming
Medewerkersverhaal

Geïntegreerde aanpak gewasbescherming

Geïntegreerde Gewasbescherming (Integrated Pest Management) zorgt voor een duurzame aanpak van onkruid, schimmels, plagen en andere ziekten. Met een IPM plan wordt er een afweging gemaakt van alle beschikbare technieken en alternatieven om op een economisch verantwoorde wijze een duurzaam beleid te ontwikkelen ter voorkoming van en bestrijding van deze plagen. Daarnaast is het doel van geïntegreerde gewasbescherming, het tegengaan van resistenties van ziekten en plagen tegen chemische gewasbeschermingsmiddelen, zodat het beperkte chemische middelenpakket zo lang mogelijk effectief blijft. Daarnaast is geïntegreerde  gewasbescherming minder belastend voor het milieu dan een volledig chemische gewasbeschermingsstrategie.

Afbeelding Advieslijsten gewasbescherming
Advieslijst gewasbescherming

Advieslijsten gewasbescherming

Alle advieslijsten gewasbescherming vindt u hier.