Hygiëne in en ná de teeltwisseling

Afbeelding Hygiëne in en ná de teeltwisseling

“Eerst schoonmaken, dan pas ontsmetten.” Daar start een goede hygiëne mee volgens waterspecialist Ron Kleijn. “Als de hygiëne en waterstroom niet op orde zijn, heb je een invalspoort voor ziekten en plagen.” Om die invalspoort zo klein mogelijk te houden, werkt Bart de Groot bij Kas.ko volgens het hygiëneprotocol. Samen vertellen de heren wat ze nu al doen voor het telen van de toekomst op het vlak van hygiëne in én na de teeltwisseling.

 

Wilt u meer weten over waterkwaliteit en hygiëne? Neem dan een kijkje op deze pagina, vraag uw adviseur naar de mogelijkheden of vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Zelf aan de slag?

Aanvraag adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Afbeelding
Afbeelding Hygiëne in en ná de teeltwisseling

Onze waterkwaliteitsspecialisten beantwoorden al uw vragen

Neem contact op met onze waterkwaliteitsspecialisten.

Kennis & Nieuws

Gerelateerde berichten

Afbeelding Ga mee op expeditie!
Nieuws Gewasbescherming

Ga mee op expeditie!

Onze groeispecialisten staan klaar om samen met u de uitdaging aan te gaan in de kas. Ze helpen u de juiste koers te bepalen en nieuwe inzichten te ontdekken. Bekijk de video.

Afbeelding <span>Expeditie Waterkwaliteit & hygiëne</span>
Technische achtergrond Waterkwaliteit & hygiëne

Expeditie Waterkwaliteit & hygiëne

Goed water vormt de basis voor een gezonde teelt. Schoonhouden van waterstromen en het voorkomen van vervuiling of ziekteverspreiding vraagt om de juiste aanpak. Op deze expeditiepagina komt u langs verschillende artikelen en video's met informatie over en ervaringen met waterkwaliteit en hygiëne. Kies uw eigen route en sta eens langer stil bij de onderwerpen die voor u relevant zijn. Uiteraard komt u ook onze groeispecialisten tegen die als echte expeditieleiders al uw vragen beantwoorden.

Afbeelding Twee vliegen in één klap met polyfosfaten
Technische achtergrond Bemesting

Twee vliegen in één klap met polyfosfaten

Fosfaat is terug te vinden in alle bemestingsschema’s. Het is namelijk een essentieel element voor bijvoorbeeld het fotosyntheseproces waarbij ATP (adenosinetrifosfaat) nodig is om energie vast te leggen en door de plant te transporteren. Gebruikelijk is om fosfaat toe te dienen in de vorm van ortho-fosfaten. Deze zitten bijvoorbeeld in mono-kalifosfaat, mono-ammoniumfosfaat of fosforzuur.