Veehouderij

Een gezonde koe is altijd ons uitgangspunt. In de veehouderij is Van Iperen uw partner voor ruwvoerteelten gras en mais. Onze specialisten en handelspartners adviseren u onder meer over bemesting, biostimulanten en gewasbescherming.

Afbeelding Veehouderij

Veehouderij

Afbeelding Veehouderij

Een gezonde koe is altijd ons uitgangspunt. In de veehouderij is Van Iperen uw partner voor ruwvoerteelten gras en mais. Onze specialisten en handelspartners adviseren u onder meer over bemesting, biostimulanten en gewasbescherming.

Afbeelding Smakelijk gras, betere opname
Thema icoon
Uitgelicht onderwerp

Smakelijk gras, betere opname

Natuurlijk kan Van Iperen een product  adviseren, maar belangrijker is wat de koe ervan vindt. Op deze pagina leest u over onze proeven naar de smaakvoorkeur van koeien voor gras bemest met Powerbasic Bravo.

Lees meer
Afbeelding Eiwit van eigen grasland
Thema icoon
Uitgelicht onderwerp

Eiwit van eigen grasland

Voldoende eiwit van eigen grasland levert veel voordelen op, zoals besparing op voerkosten en minder afhankelijkheid van de inkoop van eiwitrijke grondstoffen. Wij raden onze vloeibare ureum aan om te sturen op hogere eiwitbenutting uit ruwvoer.

Lees meer

Producten & Diensten

Ons aanbod

Onze specialisten ondersteunen u op de onderstaande onderwerpen. Direct advies voor nu, en strategisch meedenken richting de toekomst.

Biostimulanten

Verbeter de groei en weerbaarheid van uw teelt met biostimulanten.

Bodemvitaliteit

Een goede bodem is de basis voor een gezonde teelt.

Digitale ondersteuning

Digitale tools bieden gemak, inzicht en ondersteuning tijdens de teelt.

Gewasbescherming

Voorkom en bestrijd ziekten en plagen met een gewasbeschermingsstrategie.

Meststoffen

Met de juiste voeding teelt u een gezond en sterk gewas voor een gezonde koe.

Praktijkgericht onderzoek

Pas nieuwe inzichten uit onze onderzoeken direct toe in uw eigen teelt.

Wilt u advies?

Onze ruwvoerspecialisten staan voor u klaar.

Optimaal resultaat met ruwvoer

Aanvraag adviesgesprek

Afbeelding

Kennis & Nieuws

Het laatste veehouderij nieuws

Afbeelding In de klei of in het zand
Klantverhaal

In de klei of in het zand

Inmiddels worden er ook proeven gedaan met fertigatie in de uien en in de lelies. Arjan: “Je ziet dat de samenwerking tussen Agrowin en Van Iperen zich steeds meer uitbreidt. Was het in het verleden vooral rundveehouderij en grasland, nu doen we ook steeds meer samen op het gebied van akkerbouw. Dat komt ook doordat teelten verschuiven naar het oosten van het land. Dat gaat vooral om de uien.

Afbeelding Maisplantontwikkeling versterken met bladmeststof
Nieuws

Maisplantontwikkeling versterken met bladmeststof

De start van snijmais is dit jaar in vele gevallen bijzonder moeizaam verlopen door de vele regenval en kou. De toplaag is verzadigd door water en daardoor dichtgeslibd, wat de ontkieming en groei van de plant remt. In een aantal gevallen zijn ook toegediende (met name nitraat) meststoffen uitgespoeld of vervluchtigd.

Afbeelding Uitdagende start snijmais door vele regenval
Technische achtergrond

Uitdagende start snijmais door vele regenval

Dit jaar brengt door de vele regen nieuwe uitdagingen met zich mee. De hoeveelheid neerslag is regionaal zeer, zeer wisselend. Waar bij droog weer in diverse gebieden de tweede grassnede wordt gemaaid, ligt hier en daar de eerste snede nog te wachten. Bij mais zien we een soortgelijk beeld waarbij in bepaalde gebieden de mais heel mooi boven staat, in tegenstelling tot de delen die onder een laag water hebben gestaan. Een typisch geval van ‘april doet wat hij wil’. Laten we hopen dat de  weerspreuk ‘is mei nat, een droge juni volgt zijn pad’ net zo van toepassing is dit jaar.

Afbeelding Weidende koe heeft voorkeur voor ureum-meststof
Onderzoek & proeven

Weidende koe heeft voorkeur voor ureum-meststof

Koeien gaan bij het weiden af op geur. Het soort kunstmest heeft daar invloed op. In de maart-editie van Vakblad Melkvee staat een uitgebreid achtergrondverhaal over beweidingsproeven met verschillende meststoffen waarvan onderstaand artikel een korte samenvatting is. Het hele artikel leest u hier. Als de koeien de keuze hebben, gaan ze eerst voor gras dat met vloeibare, aangezuurde ureum is bemest. De koeien weiden dit gras ook veel beter af met een hogere grasopname tot gevolg”, vertelt Van Iperen ruwvoerspecialist Iris den Uyl.

Afbeelding “Wij geloven dat maatwerk de toekomst heeft”
Klantverhaal

“Wij geloven dat maatwerk de toekomst heeft”

Het maatwerk is gebaseerd op het advies dat zij hun klanten geven. “De verscheidenheid van onze klanten is groot. Iedereen is anders en heeft andere wensen. Daarom werken wij niet met standaardrecepten. Bij ons vind je geen menukaart met twintig verschillende recepten. Voor iedere veehouder maken we een eigen specifieke samenstelling in meel- en brokvorm. Dat gebeurt op basis van de wensen van de veehouder en het ruwvoer dat hij beschikbaar heeft. Bij elke veehouder is de situatie anders. Wat krijgt de koe aan ruwvoer en wat is daarvan de samenstelling? Als we dat goed in kaart hebben, passen we de samenstelling van het mengvoer daarop aan. Daardoor krijgt die koe precies wat zij nodig heeft om optimaal te kunnen presteren.”

Afbeelding Kieskeurige koe keurt kunstmest bij beweiding
Klantverhaal

Kieskeurige koe keurt kunstmest bij beweiding

Een meerjarige beweidingsproef op uiteenlopende grondsoorten laat bij de koeien een voorkeur zien voor gras bemest met Powerbasic Bravo. “Als koeien de wei ingaan, kiezen ze allemaal voor dat ene blok. Een strook bemest met een andere meststof laten ze links liggen. Opmerkelijk”, zegt melkveehouder Robert-Jan Engberts (29) uit Westerhaar-Vriezenveensewijk (OV). Volgens hem maakt het uit welke kunstmest je gebruikt, zeker als je veel beweidt.

Afbeelding Veehouderij

Onze ruwvoerspecialisten

Onze specialisten staan voor u klaar. Direct advies voor nu, en strategisch meedenken richting de toekomst.