Het begint bij een schone start van de teelt waarbij de kas zowel schoon als gedesinfecteerd is. Daarna is het van belang om de waterkwaliteit hoog te houden en deze regelmatig te meten en te blijven monitoren. In de toekomst staan we daarna voor verschillende uitdagingen. Onze waterkwaliteitspecialisten vertellen je er in de komende weken meer over. Ook aan de slag met de hygiëne en waterkwaliteit in uw bedrijf. Neem contact op met uw adviseur of vul het onderstaande formulier in.
Onder aan de pagina ziet u wat we eerder al deelden over waterkwaliteit.
In de afgelopen maanden hebben we u meegenomen in het telen van de toekomst op het gebied van gewasbescherming en vitaal telen. De komende weken zullen we opnieuw aandacht besteden aan het telen van de toekomst. Dit keer met de focus op waterkwaliteit en hygiëne.
In deze video vertellen product managers Dick Breugem en Edwin Datthijn wat de rol van een goede waterkwaliteit en hygiëne in de teelt volgens hen inhoudt nu en in de toekomst. Ook geven ze aan op welke onderwerpen we de komende weken verder in zullen…
“Eerst schoonmaken, dan pas ontsmetten.” Daar start een goede hygiëne mee volgens waterspecialist Ron Kleijn. “Als de hygiëne en waterstroom niet op orde zijn, heb je een invalspoort voor ziekten en plagen.” Om die invalspoort zo klein mogelijk te houden, werkt Bart de Groot bij Kas.ko volgens het hygiëneprotocol. Samen vertellen de heren wat ze nu al doen voor het telen van de toekomst op het vlak van hygiëne in én na de teeltwisseling.
Onze waterkwaliteitsspecialisten staan voor u klaar.
“Water is het begin van al het leven. Als je water goed is, is dat de start voor een weerbare plant” aldus Ron Jansen. Hij maakt bij Jansen Paprika gebruik van een recirculatiesysteem: er vloeit geen water weg. Daarom is het extra belangrijk om de waterkwaliteit te meten en bij te houden. Dat doet hij samen met waterspecialist Henk Brakels in Mijn Water. In deze applicatie kunnen ze beiden gegevens invoeren, bekijken en analyseren. Hierdoor kunnen ze snel handelen als dat nodig is.
In de laatste video van de serie ‘Het telen van de toekomst’ vertelt Rob van Marrewijk van LEMA tomaten waarom waterkwaliteit zo belangrijk voor hem is. “We willen dat er voldoende zuurstof in het water voor de wortels zit, want de wortels zorgen ervoor dat de plant goed groeit.” Waterspecialist Han Opstal komt regelmatig langs om de waterkwaliteit te controleren en geeft waar nodig advies om deze te verbeteren.
Nu beschikbaar
In de (web)app Mijn Water vindt u alle gegevens over het watersysteem binnen uw bedrijf, zoals de resultaten van watermonsters, waterkwaliteit en adviesrapporten van onze groeispecialisten en externe bronnen.
Monitoren van de kwaliteit van het complete watersysteem
Alle meetdata in één omgeving
Advies en begeleiding is altijd op maat
Inzichtelijke adviesrapporten
Integratie externe analyses
Seizoensgebonden data
Meldingen